/ Tankar och funderingar /

Om att resa


Glad när jag är framme

Att resa har jag inget emot, tvärtom, jag älskar det. Sällan känner man sig så levande som just när man är på väg mot ett nytt mål - men kan man få slippa detta med packandet? Kan man hyra in någon som proffspackar åt en? Hur GÖR människor som reser med bara handbagage? Hur kan de välja ut vad de ska ha med sig och sedan se sådär självsäkert nöjda ut när de snabbt och effektivt hivar upp sin lilla nätta (silverfärgade) kabinväska på bagagehyllan?

Jag börjar sent, för sent, eftersom jag skjuter upp det så länge som möjligt. Det går bra i början, när jag lägger ner sådant som är självklart att jag ska ha med, men sedan tröttnar jag liksom efter halva vägen och bara slänger ner plagg lite hipp som happ utan analys om det är kläder lämpliga för tillfälle eller väderlek. Tänker "jag kan alltid köpa mig något nytt" om det krisar, men det hinner jag aldrig/plagget jag söker finns inte...

Men nu är det snart klart. Pass, plånbok, telefon - check. Bara vi är incheckade känns det bättre. Resan i sig tar en evighet på grund av lång rutt, men det gruvar jag mig inte heller för. Imorgon åker vi.