/ Mat och dryck / Om Ningbo /

Tennis och hot pot

Nu kan det inte hjälpas, jag måste vara väder-dryg igen: det är faktiskt INTE KLOKT vad skönt det är att bo på en sydligare breddgrad ibland! Idag var det 20 grader varmt och vinterkappan fick hänga kvar i hallen .
I och tre andra barn från vårt compound åkte iväg för att träna tennis, utomhus, efter middagstid - lika varmt som en normal svensk sommarkväll. Det är bara att njuta, för även här kommer bakslagen i vädret.
Fyra blonda barn tränar grundslag
 
Igår kväll var vi ute och åt med en svensk familj som flyttar hit efter sommaren. Vi tog dem med på något riktigt typiskt kinesiskt; en hot pot-restaurang. Särskilt vintertid är detta väldigt populärt i Ningbo, eftersom det blir varmt och skönt av all ånga. Som synes är det ungefär som fondue, fast det är mer som en slags buljong man doppar ner kött, fisk och grönsaker i.
Liiiiite väl magstarkt tyckte nog våra gäster att det var när levande och vilt sprattlande räkor serverades, men vi försäkrade dem om att det bara var ett tecken på att de var färska. Vi fick åtminstone inte hundkött, även om det faktiskt förekommer här. Ska vara bra för att hålla värmen sägs det, men vi fryser hellre då. Och nu är det ju ändå varmt!
Some like it hot